Experienta,meserie

Sunt Stefan , am inceput lucrul in acoperisuri in toamna anului 1979...

Am lucrat la Trustul de Constructii Carpati,unde am executat lucrari deosebite,cum sunt Acoperisuri invelite cu solzi de cupru cu ornamente atat pe coama casei  cat si la jgeaburi si burlane,.

Am realizat dulgherie profesional, cu Cosoroaba asigurata bine cu sarma de  8 mm  Am montat capriori chertati atat la cosoroaba cat si la pene, inclusiv la pana de coama.

Am executat acoperisuri asistat de un inginer de rezistenta de unde am invatat cum trebue executat un acoperis complet profesional si sigur.

Am deprins meserie de la cei mai buni meseriasi din Romania si nu unul ,si mai multi(12 meseriasi).

Acesti oameni au lucrat pe timpul comunismului in strainatate unde s-au perfectionat in acoperisuri.

Eu am fost invatat de ei 14 ani tot ce trebue in materie de acoperisuri.Am executet lucrari mari cum sunt Palatul prezidential cotroceni,Biblioteca  Nationala,Vila Foisorul di Sinaia 

Muzeul de Arta etc.

Dupa revolutie am plecat de la trustul Carpati si am lucrat intai particular cu doi necalificat si apoi  am infiintat firma .

Am pregatit oameni seriosi si devotati meneriei in acoperisuri si am pus la dispozitia clientilor mesriasi de cea mai buna calitate .In aceasta perioada sunt multi care fac de toate dar putini care fac si menerie, cei care fac de toate cu siguranta nu fac nimic profesional.

Meseria are niste fineturi,pe care numai cei bine pregatiti si buni meseriasi le stiu.Oricine poate face orice dar va face din topor cum se zice .

Noi am invatat ca nu trebue sa facem rabat la calitate in favoarea materialelor, nu trebue sa facem lucru prost pe bani putini,mergem pe premiza " ai bani faci,nu ai bani nu faci"

Un acoperis facut prost nu o duce mult si sincer acolo unde merge si asa la noi nu merge,ori facem lucru de calitate ori nu mai facem.

Lucram acoperisuri cu tigla metalica,tigla ceramica sindrila ,tabla falsuita numai la dublu,tel.076-808-4477.

.

Recomandari acoperisuri,tigla ceramica,tigla metalica, sindrila bituminoasa,dulgherie,tel.076-808-4477, 076-801-1455

Recomandari tigla ceramica acoperis;
1-Tigla ceramica se monteaza numai de jos in sus.
2-Toate tiglele de pe margini trebue prinse cu cuie,dar si cele de la dolie,coama.
3-Calculatia acoperisului trebue facuta inainte de a monta pazia deoarece sunt situatii in care trebue modificata lungimea acoperisului in raport cu numarul de tigle, astfel incat tiglele de margine sa fie montate la o distanta relativ mica de la pazie si egala in ambele parti ale acoperisurlui daca este in doua ape.
4-Tigla de la stresina trebue montata astfel incat apa care se scurge pe tigla sa nu treaca peste jgheab,si distanta de la jgheab la tigla trebue sa nu fie mare,se poate folosi sistemul de la tigla metalica cu cele trei sipci si sort in loc de banda perforata.
5-primul rand de tigla trebue sa fie montat pe o aerisire cu pieptan sau fara in cazul tiglelor neondulate,deoarece in partea de jos a tiglei nu are o alta tigla si astfel se aduce tigla la aceeasi inaltime cu celelalte de pe urmatoarele randuri.
6-Tigla din dolie trebue indreptata dupa ce sa montat ,trasata si apoi taiata final.
7-Dolia trebue sa ni aiba sica sub ia astfel incat sa formeze o pozitie concava pe lungime.
8-Tigla de coama trebue montata pe suporti metalici si daca se poate reglabili,tigla de coama trebue montata cu bride de coama si prinsa in cuie iar sub tigla de coama se monteaza banda de aerisire coama care are dublu rol;
1- sa permita o aerisire cat mai buna
2- sa elimine apa rezultata de la ploi si zapada care patrunde sub coama spulberata de vant.

Tigla metalica.
Tigla metalica